TÜİOSB, Yeşil ve Dijital Dönüşümle Dünya Markaları Yaratmayı Hedefliyor

4 Ocak 2025
TÜİOSB, Yeşil ve Dijital Dönüşümle Dünya Markaları Yaratmayı Hedefliyor

Tarsus Tarımsal Ürün İşleme Organize Sanayi Bölgesi (TÜİOSB), Endüstri 4.0 standartlarına ve Avrupa Birliği Yeşil Mutabakat kriterlerine uygun bir ekosistem oluşturarak yatırımcılarına büyük avantajlar sunuyor. TÜİOSB Yönetim Kurulu Başkanı Gül Akyürek Balta, bölgenin, “Yeşil Doğan OSB” niteliğiyle hem çevresel sürdürülebilirlik hem de dijitalleşme alanında öncü bir rol üstlendiğini belirtti.

Yeşil ve Dijital İkiz Dönüşüm

Balta, TÜİOSB’nin yeşil dönüşüm hedefleri doğrultusunda sıfır atık belgesi alma sürecine başladığını belirterek, “100 fabrikayla 10 binden fazla istihdam yaratacak olan bölge, karbon düzenlemelerine uyumuyla yatırımcılarına küresel rekabet avantajı sağlayacak. TÜİOSB, yeşil sürdürülebilirlik kriterlerini geliştirmeyi ve kalıcı kılmayı amaçlıyor” dedi.

Tarladan Çatala Dijital Değer Zinciri

Bölgede yürütülen “Tarladan Çatala Dijital Değer Zinciri” projesiyle, üretilen ürünlerin tüm süreçlerinin dijital olarak izlenebilirliği sağlanacak. Balta, bu sistemle üretimden tüketiciye kadar geçen sürecin şeffaf ve sürdürülebilir hale geleceğini ifade ederek, oluşturulan DigiGreenFoodValley sertifikasyonunun, bölgedeki ürünlerin ihracat pazarlarında hak ettiği değeri bulmasına katkı sağlayacağını belirtti.

Yatırımcılar İçin Büyük Fırsatlar

2025 yılında faaliyete geçecek olan TÜİOSB’nin genişleme alanında, çevresel hedeflere uygun üretim yapacak ve yüksek teknoloji üretecek sektörlerin yer alacağını belirten Balta, “Geleceğin sanayisinde yer almak isteyen vizyoner yatırımcılara kapımız her zaman açık” dedi. Bölgede kurulacak eğitim kompleksinde, sektöre uygun nitelikli iş gücü yetiştirileceği de ifade edildi.

Sürdürülebilir Enerji ve Lojistik Avantajları

TÜİOSB, yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımını önceliklendiriyor. Bölgenin güneş enerjisi potansiyeli sayesinde 80 MW’a kadar elektrik üretilebileceğini belirten Balta, ortak santral aracılığıyla uygun maliyetli enerji sağlanacağını açıkladı. Ayrıca, Mersin Limanı ve Çukurova Uluslararası Havalimanı’na olan yakınlığı, yatırımcılar için önemli lojistik avantajlar sunuyor. TÜİOSB’de kurulacak Ortak Lojistik Merkezi’nin, depolama maliyetlerini azaltarak ihracat süreçlerini kolaylaştırması hedefleniyor.

Küresel Rekabette Liderlik

Yeşil ve dijital dönüşümle birlikte, TÜİOSB’nin uluslararası pazarlarda rekabet avantajı sağlayacak projelere odaklandığını ifade eden Balta, “Bölgemiz, sürdürülebilir enerji kullanımı ve güçlü lojistik altyapısıyla sadece Türkiye’nin değil, dünya markalarının üretim üssü haline gelecek” dedi.

Ana Sayfa Mesajlar İlan Ver Bildirimler Bana Özel